Gnocchi met banaan en courgette (#DitIsGeenGrap)

Het was een halve week voor de marathon toen ik begon met koolhydraten te stapelen… Wat eet je dan? Pasta/gnocchi en bananen, maar toch niet tegelijk? Dat deed ik dus wel en ik gooide er ook nog wat groente door…. Daaruit kwam dit recept. 

Knipsel

Ingrediënten

  • 3 kleine rijpe bananen
  • 500 gram gekookte en geraspte courgette (nog warm)
  • 500 gram verse aardappelgnocchi
  • enkele druppeltjes vanille-extract
  • een handje bosvruchten
  • Speculooskruiden
  • Een klein beetje kurkuma
  • Een snuifje peper en zout
  • Een mespuntje nootmuskaat
  • optioneel: amandelschilfers

Bereidingswijze

  • Snij de bananen in stukjes, plet ze een beetje en meng ze met de geraspte courgette goed door elkaar.
  • Zet intussen water op voor de gnocchi.
  • Kook de gnocchi volgens de verpakking. Let op: dit gaat normaal erg snel!
  • Met de aardappelgnocchi door het bananencourgettemengsel en voeg de kruiden toe met vanilledruppeltjes naar smaak.
  • Dien warm op, met wat bosvruchten bovenop die bij voorkeur lekker zuur zijn voor een lekker contrast met het zoete gerecht.
  • Garneer met eventueel wat crunchy amandelschilfers bovenop!

 

2 gedachtes over “Gnocchi met banaan en courgette (#DitIsGeenGrap)

Plaats een reactie