Onze ervaring met ‘Too good to go’

Too goo to go, wellicht heb je intussen al wel eens gehoord van deze app! Je ‘redt’ maaltijden of bloemen die normaal weggegooid zouden worden door ze in de laatste dagen van hun houdbaarheid bij een winkel/restaurant/… op te halen. Wij (en enkele van onze vrienden) hebben de laatste tijd regelmatig te app getest. Met wisselende succesjes…

Disclaimer: ik ben geen vegetariër en heb ik geen allergieën. Glutenvrij of low carb eten staan niet in mijn woordenboek. Wel ben ik veel met gezonde voeding bezig, wat je voor 90 procent in mijn eetpatroon ook terugziet.

  1. Bioboer Busschots in Koningshooikt (Lier)

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen en beginnen met de beste: voor ons was dat Bioboer Busschots. Bij ‘Too good to go’ weet je nooit echt wat te verwachten. Voor iemand die, zoals ik, nogal fanatiek bezig is met koken en verse voeding, sluit dat wel wat opties uit. Zo zal ik niet zo gauw naar de gewone supermarkt of bakker stappen, maar eerder kiezen voor iets meer bewuste handelaren.

We kregen, hou u vast, 3 kroppen sla, 2 kroppen bladmosterd, 2 potten cottage cheese, 1 brood, 2 rollen bladerdeeg, 3 appels, 1 sinaasappel, een pak gnocchi en een bus melk. De meeste dingen waren nog enkele dagen geldig en sommigen zelfs tot een week lang! Van de sla en bladmosterd hebben we die dag nog soep gemaakt. De rest ging doorheen het weekend vlotjes op en heeft ons flink laten besparen op onze boodschappen.

Bij Bioboer Busschots gaan we nog regelmatig terug, ook los van Too good to go en ik vind het een aanrader voor iedereen die deze app wil gebruiken, zonder bang te moeten zijn producten te ontvangen die mijlenver buiten je levensstijl liggen.

photo-2019-08-02-19-27-18.jpg

Prijs: 3,99 euro.

2. Carrefour Express in Lier

Vriendinnetje Caroline ging op pad in Lier nadat ze de app had ontdekt en had een erg positieve ervaring bij de Carrefour in Lier. Haar vriend en zij eten zijn het meets fan van de goede dagdagelijkse keuken en kregen heel wat mee waarmee ze enkele dagen verder konden. Ook hier waren sommige van deze producten nog wel enkele dagen goed, zodat je geen ‘bingenight’ moet houden om de voedselverspilling tegen te gaan.

Zij kregen: twee verse maaltijdsalades, 300 gram américain natuur, tweemaal 500 gram natuuryoghurt en een potje kip curry salade. Voor mij is dit een pakket waarmee ik zelf ook ontzettend blij geweest zou zijn… Op de kip curry salade na bevat het niets wat ik niet dagdagelijks naar binnen zou werken.

40561

Prijs: 3,99

3. Groentehalleke in Lier

Negatief schrijven is nooit fijn, maar in dit geval voelt het voor mij toch echt aan als een slechte ervaring met ‘Too good to go’. Ik ken het concept en weet dat je nooit echt bepaalde verwachtingen mag hebben, maar de beschrijving van deze plek gaf ‘verse groenten en fruit’ als beschrijving. Vervolgens ontvingen we één (heel erg vette) lasagne met waarschijnlijk 5% groente en één potje yoghurt die naar mijn mening ook echt niet onder ‘vers fruit’ valt, ook al lagen er driekwart van een aardbei bovenop.

Wat mij echt tegenstond? Dat er op de maaltijd ‘veggie’ stond, maar dat er varkensvlees in bleek te zitten toen ik de ingrediëntenlijst eens las. No way dat ze ons hier nog terugzien. De eigenaar gaf wel aan dat hij de beschrijving zou laten veranderen, toen ik uitlegde dat hij naar mijn mening het concept een beetje

Prijs: 3,99

IMG-2472.JPG

4. Bloemen Robberechts

Tja, ik kan moeilijk over ‘Too good to go’ schrijven zonder over mijn broer te vertellen, die me het concept leerde kennen. Hij is al lang een van de meest trouwe winkeliers die verspilling tegen gaat door aan het einde van de dag de bloemen en planten ‘te verkopen’ die de dag erna toch uit het assortiment gaan.

‘Too good to go’ is (als ‘groene jongen’) voor hem een extraatje waarmee hij bijdraagt tot een goede wereld en dat zie je in de pakketten terug. Het is fantastisch de blik op de klanten hun gezicht te zien als ze een grote doos overhandigd krijgen, vol planten die ze nog niet kennen of met een bos bloemen die hun huis zal opfleuren. Ze maken altijd een combinatie van enkele kleine (buiten)plantjes, een grotere kamerplant en een verse bloemen, al kan dat altijd variëren naar gelang de ‘vangst van de dag’.

Prijs: 3,99

5. Be O Versmarkt in Gent

Collega Leen ging voor haar ‘Too good to go’ naar de BE O versmarkt in Gent: zij kreeg zelf ook een pakket waarmee ik zelf in de wolken zou zijn geweest. Het zat vol verse groenten en fruit, waar ze 4,99 euro kwijt voor was. Aanrader dus!

PHOTO-2019-09-15-16-41-36

Eindoordeel: ik vind ‘Too good to go’ een fantastisch concept omdat ik zelf ook veel met milieu en verspilling bezig ben. Tegelijk is de app iets moeilijker voor mensen die erg gezond, ongezond, vegetarisch of volgens een bepaald (allergie)dieet eten. Toch is dat geen reden om de app af te schrijven: wel een reden om zeer bewust op zoek te gaan naar de juiste plekken om je eten op te halen.

Heb jij ‘Too good to go’ al gebruikt? Lijkt het je een leuk concept?

6 gedachtes over “Onze ervaring met ‘Too good to go’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s