Gezindsuitbereiding: meet Yuki!

20 jaar was ik bang van honden. Toen haalde ze bij het ouderlijke huis bordercollie Floor in huis en was ik helemaal verkocht. We waren zo’n goede maatjes dat ik al enkele jaren grappend roep dat ik zelf een hond wil. Een grapje dat afgelopen zomer opeens realiteit werd toen we naar een huis-met-tuin verhuisden. Meet Yuki!

Afgelopen zomer beslisten we uit Mechelen weg te trekken en terug te keren naar mijn thuisbasis: de Vlaamse Noordrand van Brussel. Weg uit de stad, terug naar de velden. De beslissing was pas genomen, toen we in begin augustus een paar dagen naar Frankrijk gingen. Daar vertederde Laika ons met haar gekke hondenkuren. Na een paar dagen wikken en wegen, besloten we na de zomervakantie zelf ook op zoek te gaan naar een nieuw huisgenootje.

28b2d819-c63d-44e4-af33-de0813b05cb5

Cutie Laika

De hele weg tussen Frankrijk en België hadden we levendige discussies over de naam. Onze kat draagt de naam Mr. Fitzwilliam Darcy. Ik wilde graag opnieuw ‘iets uit een boek’. Het werd dus ‘Yuki’ en degene die weet uit welk boek deze naam komt, verdient duizend high fives en een warme choco met marshmallows.

Aanvankelijk was ik grote fan van een Aussie, gezien hun karakter dicht bij dat van een border aanleunt. Uiteindelijk kwamen we na wat onderzoek uit bij een golden retriever vanwege hun intelligentie en zachtaardige aard.

Na een behoorlijke zoektocht kwamen we uit bij Jef en Fernanda, zo ongeveer de grootste hondenliefhebbers ter wereld, geloof ik. Hun Ona was net bevallen van 9 kleine ‘patatjes’. Zo ongeveer 9 weken later namen we Yuki mee naar huis.

Ondertussen zijn we een maand verder, en – holy shit – wat is een puppy soms een uitdaging! Zeker in combinatie met een verhuis van je hele hebben en houden. Dit artikel typte ik bijvoorbeeld in 5 fases. Vanuit de zetel bloggen betekent namelijk altijd dat er ergens wel een puppy aan een kabel/plant/kussen zit te knabbelen. Zo ook nu!

Het is een bijtertje, een overactief gevalletje, maar ook (letterlijk) een spring in ’t veld, die als ze moe is heel dicht tegen je aankruipt. Voor we het weten, weegt ze 30 kilo en gaat ze ’s morgens met mij voor een hardlooprondje de deur uit!

WhatsApp Image 2019-12-16 at 13.10.46

 

 

 

3 gedachtes over “Gezindsuitbereiding: meet Yuki!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s