Het was een halve week voor de marathon toen ik begon met koolhydraten te stapelen… Wat eet je dan? Pasta/gnocchi en bananen, maar toch niet tegelijk? Dat deed ik dus wel en ik gooide er ook nog wat groente door…. Daaruit kwam dit recept.
Ingrediënten
- 3 kleine rijpe bananen
- 500 gram gekookte en geraspte courgette (nog warm)
- 500 gram verse aardappelgnocchi
- enkele druppeltjes vanille-extract
- een handje bosvruchten
- Speculooskruiden
- Een klein beetje kurkuma
- Een snuifje peper en zout
- Een mespuntje nootmuskaat
- optioneel: amandelschilfers
Bereidingswijze
- Snij de bananen in stukjes, plet ze een beetje en meng ze met de geraspte courgette goed door elkaar.
- Zet intussen water op voor de gnocchi.
- Kook de gnocchi volgens de verpakking. Let op: dit gaat normaal erg snel!
- Met de aardappelgnocchi door het bananencourgettemengsel en voeg de kruiden toe met vanilledruppeltjes naar smaak.
- Dien warm op, met wat bosvruchten bovenop die bij voorkeur lekker zuur zijn voor een lekker contrast met het zoete gerecht.
- Garneer met eventueel wat crunchy amandelschilfers bovenop!
Interessant met die bananen door…
LikeLike
Wat een heerlijke powerbowl! Ga dit ook eens proberen, heel origineel gemaakt.
LikeLike